RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ampert på Kastrup

(TV 2)
Sist oppdatert:
Hege Eikeskog skulle bare bytte fly på Kastrup. Lørdag kveld hadde hun vært der i over 30 timer.

Været har skapt fullt kaos på den danske flyplassen. Mange hundre nordmenn er fanget på flyplassen utenfor København. Etter to døgn er situasjonen amper, og Hege Eikeskog har fått nok.

- Det er helt grusomt. Jeg er tørst, sulten, alt, sier Hege Eikeskog.

Skulle bare bytte fly
Hun var på vei fra Moskva til hjembyen Stavanger, og skulle bare bytte fly i København. Nå er hun fanget på Kastrup.

- Det er helt grusomt, jeg må bare hjem nå. Hvis jeg ikke kommer meg hjem i dag, kommer jeg bare til å kaste meg på et tog til Oslo. Jeg bare må ut av denne flyplassen, jeg orker ikke mer, sier hun.

Eikeskog reiser med SAS Braathens, og har forståelse for at flyselskapet tidvis taper kampen mot værgudene. Men hun er likevel svært kritisk til måten situasjonen er blitt håndtert på.

- Ingen informasjon får vi, og vi har stått i kø i hele dag og i hele går, og sovet på et gulv i natt. Ikke har vi fått hotell og det er ingen her som hjelper til. Jeg har mistet et fly allerede, og kommer sikkert til å miste et til, sier hun.

- Vil ikke snakke med oss
Men selv mener SAS at passasjerene får tilstrekkelig oppfølging.

- Vårt personale gjør i hvert fall alt det de kan for å hjelpe passasjerene og jeg vet at de har fått tilbud om både mat og hotellovernatting på grunn av dette været, sier informasjonssjef i SAS Braathens Siv Meisingset til TV 2 Nyhetene.

- De vil ikke snakke med oss engang, sier brødrene Helge og Kjell Rønneberg.

- Vi får ingen økonomisk kompensasjon, ingen mat, ingenting. Så nå har vi booket hotell som vi skal betale selv, for SAS ikke vil betale for det, sier de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere