RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anders Eklund (42): - Jeg drepte Engla

Sist oppdatert:
Anders Eklunds forsvarer var med da Engla ble funnet. - Det var ikke noe morsomt sted å være, sier han til Nettavisen.

Under avhør søndag ettermiddag tilsto 42-åringen at han drepte ti år gamle Engla Juncosa-Höglund. Eklunds forsvarer, Jan Kyrö, sier klienten er glad for at han tilsto.

- Han var veldig lettet etter at han hadde tilstått. Han var nesten glad for å fortelle dette, sier Kyrö til Nettavisen.

Advokaten sier til Expressen at Engla ble drept samme dag som hun forsvant.

Les også: 42-åringen tilsto - Engla funnet drept

- Sprakk for ham
Forsvareren var selv til stede da mannen tilsto. Anders Eklund ble først konfrontert med bevis som knytter ham til drapet på Pernilla Hellgren i Falun for åtte år siden.

Det er tidligere gjort en rekke tester, blant annet DNA-tester av mannen. Ifølge Kyrö mente politiet at mannens DNA kunne knyttes opp mot Falun-drapet.

- Politiet påsto at det finnes ganske sikre bevis på at han utførte mordet i Falun. Da sprakk det for han, og han innrømmet at han sto bak drapet i Falun. Da han hadde gjort det, var det en kort vei å gå til å tilstå drapet på Engla, sier Kyrö.

Ingen detaljer
Under avhøret tilsto Eklund at han hadde tatt to liv. Han har ikke gjort flere tilståelser, og han forsvareren kjenner ikke til hvordan hans klient drepte de to.

- Han har ikke fortalt hvordan han drepte dem, sier Kyrö til Nettavisen.

- Hvorfor har han ikke tilstått drapet på Engla i tidligere avhør?

- Det er vanskelig å si. Men etter å ha blitt knyttet til drapet i Falun i 2000, ble det for mye for ham. Min klient har gått og båret på dette i åtte år, sier forsvareren.

Pekte ut stedet
Etter tilståelsen har 42-åringen vært svært samarbeidsvillig overfor politiet. Etter avhøret viste han for politiet hvor han gravde ned Engla. Kyrö var med da hans klient pekte ut stedet.

- Det var jo naturligvis ingen morsom plass å være. Min klient var ganske stille, han pekte ut plassen, og deretter dro vi derfra, sier han.

Ifølge Kyrö har Eklund begått drapene alene, ingen andre skal være involvert i ugjerningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere