*Nettavisen* Nyheter.

Anders Eklund fikk forgiftet kaffe

Foto: POLISEN (SCANPIX)

Drapsdømte Anders Eklund fikk i seg forgiftet kaffe i spesialfengselet.

Anders Eklund soner en livstidsdom for drapet på 10 år gamle Engla Höglund i Sverige i fjor og 31 år gamle Pernilla Hellgren i 2000. Tidligere denne uken ble han syk og begynte å kaste opp etter å ha drukket kaffe fra en kaffemaskin i spesialfengselet Norrtäljeanstalten, skriver Expressen.se.

Skal til bunns i saken
Fengselsmyndighetene tar saken på alvor og skal undersøke om noen har forsøkt å forgifte Eklund eller andre innsatte. En annen fange, Niklas Lindgren, som soner en dom på 14 år for to drapsforsøk og en grov voldtekt, drakk av den samme kaffen, men ble ikke syk.

Smakte rengjøringsmiddel
En kilde sier til avisa at Eklund syntes kaffen var vond og at det smakte rengjøringsmiddel av den. En stund senere ble han dårlig og måtte oppsøke fengselets sykestue.

Forhøyet trusselbilde
Det er et forhøyet trusselbilde rundt begge de to fangene, og det er derfor de begge er plassert på en spesialavdeling på Norrtäljeanstalten.

- Vi må selvfølgelig undersøke dette for å se om det er noen som står bak eller om det hele har en naturlig forklaring, sier Anders Ekström, stedfortredende sjef for kriminalomsorgen på Norrtäljeanstalten til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag