*Nettavisen* Nyheter.

Aner ikke hvem som står bak

En ny bombe ble mandag sprengt i Thailand. Statsministeren har innkalt til krisemøte.

01.01.07 09:07

Les også:Ni bomber i Bangkok

Totalt er nå tre personer drept. Det er fortsatt uvisst hvem som står bak.

Den siste bomben gikk av mandag i den nordlige provinshovedstaden Chiang Mai, opplyser AFP. Ifølge thailandsk politi kastet to menn på motorsykkel en mindre, hjemmelaget bombe mot en moské i hjertet av Chiang Mai.

En ble skadd i eksplosjonen, som bare førte til mindre skader på moskeen.

Politiet nekter å uttale seg om det siste angrepet har noen forbindelse med søndagens bomber i Bangkok som drepte minst tre personer.

I tillegg er rundt 30 personer skadd. Åtte av dem er utlendinger: Tre ungarere, to briter, to serbere og en amerikaner.

Krisemøte
Thailands statsminister Surayud Chulanont, som ble innsatt av de militære etter kuppet i september, har ifølge NTB innkalt til krisemøte etter bombeaksjonene nyttårsaften. Ingen tør si noe sikkert om hvem som står bak angrepene.

Samtidig patruljerte soldater gatene i Bangkok, for første gang siden militærkuppet.

Ingen har tatt på seg skylda for bombeaksjonene søndag, og thailandske myndigheter var mandag i villrede om hvem som kunne stå bak. Rett nok har muslimske separatister sør i Thailand gjennomført lignende aksjoner tidligere, men aldri utenfor sin egen region.

- Jeg tror ikke dette har noe å gjøre med de militante i sør, sier viserikspolitisjef general Achiravit Supanpasat. Framtredende etterretningskilder er av samme oppfatning, ifølge NTB.

Advarer mot reise
Myndighetene avlyste den planlagte nyttårsfesten i sentrum av hovedstaden søndag, etter den første bølgen av eksplosjoner.

Både Australia, New Zealand, USA, Danmark og flere andre land advarte søndag sine statsborgere mot å bevege seg rundt i Bangkok. Norsk UD skriver i en melding på nettet at «nordmenn i Bangkok rådes til å unngå større folkemengder, følge med i mediene og lytte til råd fra lokale myndigheter».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag