RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anestesilegen fra helvete

Sist oppdatert:
Den spanske legen Juan Maeso smittet 275 pasienter med hepatitt C.

Spanske helsemyndigheter skjønte ikke hva som hadde skjedd. Flere titalls personer ble plutselig smittet av hepatitt C mellom 1988 og 1997. Ingen av pasientene var kjent med sykdommen før de fikk den grusomme beskjeden, skriver spanske El Mundo.

I begynnelsen av 90-tallet satte myndighetene i gang etterforskning av saken. Teoriene var flere, selvmotsigende og forvirrende. Men alle pasientene hadde én ting til felles: alle hadde blitt operert, og ved siden av bordet sto anestesilegen Juan Maeso.

Maeso har lenge nektet for ugjerningene. Men hans forklaringer mangler troverdighet i det spanske rettssystemet. Maeso, som selv har hepatitt C, hevder at det hendte at han stakk seg med en sprøyte etter at han brukte den på en pasient, «men ikke omvendt».

- Jeg velger heller å dø i fengselet enn å tilstå noe som helst. Jeg var i tillegg aldri alene når jeg tok med av pasientene som lå på operasjonsbordet, så ansvaret er ikke bare mitt, kommenterte 66 år gamle Maeso i retten.

Den spanske anestesilegen ble også anklaget for å ha skjult at han hadde hepatitt C gjennom mange av årene han jobbet som anestesioverlege på Hospital de la Fe i Valencia.

- At jeg har sykdommen selv, interesserer meg ikke. Jeg føler meg ganske bra fysisk, sa Maeso i retten ifølge El Mundo.

Rundt hundre politimenn og to genetikkeksperter deltok i rettssaken mot Maeso. Dommen falt endelig mandag: 1.933 år i fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere