*Nettavisen* Nyheter.

Angrep før våpenhvilen tok slutt

Allerede før våpenhvilen var over, smalt det på nytt i Libanon.

02.08.06 07:46

Søndag kveld gikk Israel med på en midlertidig stans i bombingen av Libanon i 48 timer. Men allerede tre timer før våpenhvilen var over, ble det gjennomført minst fem luftangrep i Bekaadalen i Libanon, melder nyhetsbyrået AP.

- Det ekstreme antallet luftangrep tyder på at israelerne er i ferd med å fly inn tropper, men vi kan ikke bekrefte det ennå, sa en sikkerhetskilde til AP.

Helikoptre over Baalbek

Vitner i byen Baalbek sa da at israelske helikopter fløy over byen, og at de var forberedt på at israelske tropper skulle lande.

Det kom også rapporter om at det private sykehuset Dar al-Hikma Hospital var bombet av israelske helikopter.

Ved midtnatt bekreftet Hizbollahs sjefstalsmann Hussein Rahal overfor AP at israelske tropper hadde landet nær sykehuset i Baalbek.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fanget i sykehuset

- En gruppe israelske soldater ble brakt til sykehuset i helikopter. De gikk inn i sykehuset og er fanget der inne mens våre krigere har åpnet ild mot dem, og harde kamper utspiller seg, sa Rahal.

Ifølge Hizbollah bruker israelerne automatvåpen og granater, samtidig som geriljastyrkene var utsatt for rakettangrep.

Fire timer inne i angrepet skal israelerne, ifølge øyenvitner, ha utført 10 bomberaider i området rundt sykehuset og i åsene nord og øst for byen, melder AP. Israelske helikoptre skal også ha skutt med maskinvåpen mot Hizbollah-krigerne rundt sykehuset.

Sist israelske styrker skal ha vært så langt inne i Libanon, var i 1994, da de bortførte den libanesiske gerilja-lederen Mustafa Dirani.

Israel rapporterte senere på natten at de hadde gjort en vellykket aksjon i Baalbek, fanget flere geriljakrigere og returnert uskadd til basen.

Ifølge vitner skal de israelske angrepene rundt byen ha drept minst fem sivile.

Kamper ved grensen
Det raser også kamper ved grensen mellom Israel og Libanon. Især skal byen Aita al-Shaab ha vært utsatt for et kraftig bombardement. Ifølge israelske opplysninger skal tre israelske soldater være døde her og 25 skadde. Andre tapstall er ikke kjent ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag