Angrep mot politistasjon i Istanbul

SPRENGTE SEG SELV: En politimann står vakt i gaten som leder til politistasjonen som tirsdag ble angrepet av en kvinnelig selvmordsbomber.

SPRENGTE SEG SELV: En politimann står vakt i gaten som leder til politistasjonen som tirsdag ble angrepet av en kvinnelig selvmordsbomber. Foto: Bulent Kilic (Afp)

Kvinnelig selvmordsbomber sto bak angrepet. To politimenn såret.

06.01.15 18:43

Istanbul (NTB-Reuters-AFP): En kvinnelig selvmordsbomber angrep tirsdag en politistasjon i Sultanahmet-bydelen i Istanbul i Tyrkia, ifølge byens guvernør. To politimenn er såret.

Selvmordsbomberen, som skal ha gått inn i politistasjonen i det populære turistområdet, døde i angrepet. To politimenn ble såret, en av dem alvorlig, ifølge guvernør Vasip Sahin.

Kvinnen snakket engelsk og sa at hun hadde mistet lommeboka si, ifølge guvernøren. Ifølge den tyrkiske avisen Zaman sa kvinnen at hun hadde mistet passet sitt.

Nasjonaliteten og identiteten hennes er foreløpig ukjent. Ingen gruppe har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet.

Turistområde

Ifølge CNN Turk var det skuddvekslinger mellom politiet og selvmordsbomberen, mens TV-kanalen NTV tidligere tirsdag meldte at gjerningspersonen detonerte en håndgranat.

TV-bilder viser at politiet sperrer av gater og at den offentlig transporten stanses i området.

Bydelen Sultanahmet er et populært turistområde som ligger i den historiske delen av Istanbul. Blant annet Sultan Ahmed-moskeen, ofte kalt den blå moské, og Hagia Sofia-kirken ligger der.

Flere angrep

Torsdag forrige uke angrep den marxistiske gruppen DHKP-C det historiske Dolmabache-palasset i Istanbul.

Gruppen sier at angrepet var ment som en hevn for drapet på tenåringen Berkin Elvan, som ble skadd da politiet slo ned de store demonstrasjonene mot regjeringen i mai og juni 2013. Elvan døde i mars 2014 etter å ha ligget i koma i 269 dager. Ingen ble såret i angrepet.

I en uttalelse anklaget gruppen regjeringspartiet AKP for drapet, i tillegg til at president Recep Tayyip Erdogan blir beskyldt for å ha beordret en «massakre».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.