RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrep NATO-kolonne i Afghanistan

Sist oppdatert:
Tre ble drept og 19 skadd da en selvmordsbomber angrep en NATO-kolonne i Afghanistan søndag.

Dette var det fjerde selvmordsangrepet i Kandahar-regionen på en uke. Mandag ble to kanadiske soldater drept i et selvmordsangrep like utenfor Kandahar.

En talsmann for Taliban sier det var de som sto bak angrepet søndag. Inntil tre sivile afghanere ble drept, mens 19 personer, blant dem tre NATO-soldater, ble skadd, ifølge AP.

Angrepet rammet en NATO-kolonne i Kandahar. Soldater som kjørte bort fra stedet skjøt mot flere sivile biler, sier en kilde til AP.

En talsmann for de NATO-ledete styrkene i Afghanistan, skvadronsjef Jason Chalk, vil ikke oppgi de skadde soldatenes nasjonalitet.

En AP-reporter så soldater skykte mot biler som befant seg rundt en kilometer fra åstedet. En mann på motorsykkel ble truffet i magen.

Selvmordsbomberen forsøkte å kjøre sin bil inn i kolonnen idet soldatene var på vei gjennom byen, ifølge Razaq Khan, en polititjenestemann på åstedet. Han opplyser at tre sivile ble drept i angrepet, mens sykehuset oppgir at det dreier seg om to døde.

Opprørere fra Taliban har stått bak et rekordhøyt antall selvmordsangrep i Afghanistan i år. NATO og afghanske sikkerhetsstyrker har vært Talibans primære mål, men like ofte er det sivile som blir drept. Tall fra NATO viser at 227 afghanere og 17 soldater fra de internasjonale styrkene er drept i tilsammen 105 selvmordsangrep i år.

Taliban har slått til med fornyet styrke i Sør-Afghanistan i år, noe som har kostet mer enn 3,700 mennesker livet., ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere