Angrep norsk leir med raketter

Den norske leiren i Meymaneh i Afghanistan ble natt til mandag forsøkt angrepet.

31.03.08 09:48

Den norske leiren i Meymaneh i Afghanistan skal ha blitt angrepet med raketter natt til mandag. Ingen nordmenn ble skadet i angrepet, melder Forsvaret, ifølge NTB.

Det kom først melding om at et hus i nærheten av den norske leiren ble truffet, men presseoffiser John Inge Øgland sier til TV 2 Nyhetskanalen at denne meldingen nå skal være avkreftet.

- Det var et treff i nærheten av huset, men ingen skal være skadd. Det er for tidlig å si noe om andre sivile tap, men vi har ikke fått melding om noen, sier Øgland til TV 2 Nyhetskanalen.

Øgland sier angrepet ikke fører til en ny vurdering av sikkerhetssituasjonen for de norske styrkene, men at det derimot er innenfor normalen.

Angrepet skjedde 04.00 norsk tid, og ifølge de første meldingene ble det avfyrt tre raketter, skriver VG Nett.

Norge har ifølge Forsvaret rundt 500 soldater i den Nato-ledede International Security Assistance Force (Isaf) i Afghanistan, som per januar 2008 besto av 49.216 soldater fra 41 ulike land. Hoveddelen av de norske styrkene befinner seg i Camp Nidaros i Mazar-e Sharif og Camp Meymaneh i Faryab-provinsen.

Dene våren sender Norge et spesialstyrkebidrag på 150 personer til Kabul og styrker PRT Meymaneh med 2–3 helikoptre og en manøverstyrke på om lag 100 soldater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag