Angrep russisk militærleir

Foto: ABDULA MAGOMEDOV (Afp)

Fem drept etter selvmordsangrep.

05.09.10 19:06

En selvmordsbomber forsøkte å komme seg helt fram til en leir for den russiske motorsykkelbrigaden. I bilen hadde mannen 50 kilo med sprengstoff.

Leiren var slått opp ved byen Bujnaksk, rundt 50 kilometer vest for det lokale hovedstaden Makhatsjkala i denne kaukasusregionen Dagestan.

Ifølge Reuters skal soldatene ha greid å blokkere veien inn til basen ved hjelp av en lastebil. Ifølge russiske forsvarsmyndigheter skal dette ha forhindret et mye større tap av menneskeliv enn de fem som ble drept søndag. Nærmere 40 soldater ble såret i angrepet.

I den nordlige delen av Kaukasus er det ikke første gang militære eller sivilbefolkning lider under angrep fra opprørere i området. Bombeattentater som dette har russiske myndigheter kjempet mot gjennom stadige angrep fra islamske opprørere.

Hvert år koster disse angrepene menneskeliv både i Tsjetsjenia, Dagestan og Ingusjetia.

17. august eksploderte en bombe på en kafé i Pjatigorsk i Nord-Kaukasus. Her ble minst 15 personer skadet, og samme dag ble en politibetjent drept av en selvmordsbomber. Her ble ytterligere tre personer skadet i den russiske regionen Nord-Ossetia i Kaukasus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag