RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angrep USA-ambassade

Sist oppdatert:
Minst fire personer skal ha blitt drept i angrep mot USAs ambassade i Syria.

Tre militante aktivister ble drept ved et angrep mot den amerikanske ambassaden i Damaskus. Væpnede personer stanset en bil utenfor ambassaden og begynte å beskyte sikkerhetsvakter på stedet, før de sprengte bilen i luften, melder vitner og syriske myndigheter ifølge Sky News. En fjerde angriper ble såret.

- Angriperne ropte at «Allah er stor.» De tilhører trolig en ekstremistgruppering. De angrep sikkerhetsvakter ved ambassaden, men angrepet ble slått tilbake, sier al-Arabiyas korrespondent Zeyad Haidar til TV 2 Nettavisen.

Han befinner seg foran den amerikanske ambassaden.

Minst en sikkerhetsvakt skal ifølge vitner også ha blitt drept da angrepet skjedde, melder AP. Ingen av de amerikanske diplomatene i ambassaden skal ha blitt skadd, men en kinesisk diplomat ble lettere såret av et streifskudd.

- Ifølge mine kilder skal det ha vært sju angripere, og fem av dem ble drept. De brukte kalashnikover og rakettkastere i angrepet. En av dem skal ha kommet seg vekk, og politiet forfølger ham i et stort parkområde i området, sier Ibrahim Hamidi til TV 2 Nettavisen. Han er kontorsjef for al-Hayat, en av de to største arabiske avisene.

Tidligere angrep
Dette er ikke første gang at ekstremistiske grupperinger har rammet mål i Syria. Tidligere i sommer forsøkte en gruppe å ta kontroll over en statlig tv-stasjon.

Røyk steg tirsdag opp fra Rawda-området der den amerikanske ambassaden ligger, og det ble hørt skudd rundt anlegget, melder Reuters. Angrepet skjedde tirsdag formiddag, og varte omkring en halvtime før sikkerhetsstyrker fikk kontroll over situasjonen.

Syriske sikkerhetsstyrker sperret raskt av området.

Vitner sier en bil ble sprengt i forbindelse med angrepet.

Ambassadeområde
Det ligger flere utenlandske ambassader i området, blant annet den amerikanske.

Den irakiske ambassaden ligger også i nabolaget.

Den norske ambassaden i Damaskus ble brent ned i februar, og har for tiden kontorer på et hotell et stykke unna.

- Vi har kun hørt om angrepene via fjernsyn, og når jeg ser mot området nå ser jeg ingen røyk eller noe utenom det vanlige, men vi befinner oss et stykke unna, sier charge d'affaires Svein Holst Andreassen til TV 2 Nettavisen i ti-tiden tirsdag formiddag.

«Vi fordømmer dette terrorangrepet. Vi gjentar nok en gang at USA ikke vil la seg skremme av slike morderiske strategier, eller gi etter for dem som truer frie mennesker over hele verden. Vi berømmer motet og innsatsen til amerikanske og lokalt ansatte som tjener USA i utlandet, i tillegg til dem som bor i selve USA. Terroristene vil ikke seire», heter det i en uttalelse fra den amerikanske ambassaden i Oslo til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere