Angrepet beskrives som Somalias 9/11 - nå har dødstallet passert 500

Dette bildet viser folk som ankommer åstedet like etter terrorangrepet 14. oktober. Dette var det dødeligste terrorangrepet som har rammet Somalia.

Dette bildet viser folk som ankommer åstedet like etter terrorangrepet 14. oktober. Dette var det dødeligste terrorangrepet som har rammet Somalia. Foto: Mohamed Abdiwahab (AFP)

Dødstallet etter terrorangrepet i Mogadishu 14. oktober kraftig oppjustert.

02.12.17 18:19

Over 500 mennesker mistet livet i terrorangrepet mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu 14. oktober, det dødeligste terrorangrepet i landet noensinne.

Angrepet blir gjerne omtalt som Somalias 9/11, med henvisning til terrorangrepet i New York i 2001, der i alt 2996 personer døde. Ifølge Global Terrorism Database ved University of Maryland er det få angrep etter 11. september-angrepene i 2001 som har resultert i like mange døde.

I slutten av oktober oppga myndighetene at rundt 350 mennesker hadde mistet livet, men nå er tallet altså kraftig oppjustert.

Komiteen som ble opprettet etter terrorhandlingen bekrefter at 512 mennesker døde i eksplosjonen i oktober. 312 ble skadd, mens 62 personer er savnet, ifølge Associated Press og Washington Post.

Komiteen har blant annet intervjuet familiemedlemmer til folk som var på stedet der lastebilbomben gikk av.

Selv om gruppa ikke har gått ut og tatt på seg ansvaret, antas det at islamistgruppa al-Shabaab, som har koblinger til al-Qaida, står bak angrepet. Somalisk etterretningstjeneste mener målet var Mogadishus tungt befestede internasjonale lufthavn, der flere land har sine ambassader.

Det var to lastebilbomber som rammet Somalias hovedstad denne dagen, ifølge Associated Press. Den første eksploderte utenfor et hotell i et travelt område med restauranter og regjeringskontorer. En tankbil nær bomben bidro til å øke intensiteten i eksplosjonen. Mange døde var brent til det ugjenkjennelige og hele bygninger var ødelagt. Det andre angrepet skjedde i bydelen Medina sør i Mogadishu to timer senere

Etter angrepet gikk Somalias president ut og lovet en storoffensiv mot al-Shabaab. USA støtter kampen med droneangrep.

(©NTB)

Les også: 8 store terroraksjoner i 2017 som du ikke har hørt så mye om

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Terror

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag