*Nettavisen* Nyheter.

Angriper Kate McCann

Kona til den portugisiske politimannen Goncalo Amaral går til verbalt angrep på moren til savnede Madeleine.

18.09.08 13:18

Det skjer etter at Kate McCann stemplet Goncalo Amaral som en skam i et intervju med den portugisiske avisen Expresso, ifølge Sky News.

Goncalo Amaral fikk sparken fra etterforskningen og har senere skrevet bok om etterforskningen av Madeleine McCanns forsvinning.

En engasjert politimann
Nå slår kona, Sofia Amaral, tilbake i et åpent brev til Correio, en annen portugisisk avis. Brevet var adressert til Kate McCann som «min kjære venn Kate.»

- Som en koordinator av kriminaletterforskning, har min mann alltid nektet å sitte i sin komfortable stol på kontoret fra ni til fem. Isteden tilbrakte han dagen og veldig ofte kvelden med undersøkelser av området, koordinering av undersøkelser, overvåkning og andre oppgaver, skriver Sofia Amaral i det sarkastiske brevet.

Kona sier også at dette engasjementet hindret hennes mann i å bli forfremmet fordi han ikke hadde tid til å reise til Lisboa og vise seg frem for politimyndighetene.

Tøff behandling
- Hun føler tydelig at mannen hennes blir gjort til et offer. Han blir virkelig gjort til den onde, sier Martin Brunt, krimkorrespondent for Sky News.

Krimkorrespondenten mener det er veldig uvanlig at den anonyme kona til en politimann snakker ut på denne måten. Hun føler åpenbart at han har fått veldig tøff behandling.

- Hun maler et bilde av en overarbeidet og grundig etterforsker. Et bilde som er veldig annerledes enn det mediene har malt, sier Brunt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.