RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angriper kvinner i bukser

Volden i Kenya gir kriminelle ungdomsgjenger fritt leide.

De siste dagene har flere kvinner i den kenyanske byen Naivasha i Rift-Valley-området blitt truet, angrepet og plaget for at de ikler seg bukser.

Raider busser
- Afrikanske kvinner skal kun bruke skjørt eller kjoler, og vi skal forsikre oss om at det forblir slik i Naivasha, sier en av ungdommene i gjengen til avisen the East African Standard. Han vil ikke ha navnet sitt offentliggjort.

Byens politistab virker å ha hendene fulle med voldsbølgen i kjølvannet av presidentvalget 27. desember 2007. Fredag fikk ungdomsgjengen fortsette sin sjikane uten at politistyrker ble tilkalt.

Ungdomsgjengen raidet busser og kastet av kvinner de ikke mente var anstendig kledd.

Tirsdag omkom over 40 personer i forbindelse med voldelige opptøyer i Naivasha. Anslagsvis 8000 personer er drevet på flukt og er innlosjert ved politistasjoner og fengsler i byen.

- Jeg løp for livet
Et av ofrene forklarer hvordan hun ble reddet etter å ha blitt omringet av en gruppe unge menn som krevde at hun fjernet buksene hun hadde på seg:

- Jeg løp for livet. En kvinne fikk dratt meg inn i en klesbutikk og gitt meg et skjørt jeg kunne bruke, sier Miriam Wairimu, en student ved et lokalt IT-akademi til avisen.

Naivashas politisjef Willy Lugusa har ikke ønsket å kommentere saken.

FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan uttrykte fredag et håp om at volden i Kenya snart kan stoppes. Etter flere meglingsforsøk fikk han Kenyas president Mwai Kibaki og opposisjonsleder Raila Odinga til å bli enige om en kjøreplan for å stoppe de politiske og etniske urolighetene som har kostet opp mot 1000 mennesker livet og drevet over 300.000 på flukt siden det omstridte presidentvalget 27. desember.

Den Afrikanske Unions 53 statsledere ventes lørdag å vedta en felles uttalelse som en reaksjon på volden i Kenya.

Volden fortsetter
Men volden fortsetter til tross for meglingsgjennombruddet:

37 personer er drept i løpet av det siste døgn, melder nyhetsbyrået AFP som siterer politikilder.

- Åtte mennesker er drept i Nyamira. to av disse ble funnet i elva. Seks andre er funnet i Chepilat. To av disse ble skutt og drept av politiet og fire ble hakket i hjel, sier politisjef Japheth Daido i Nyanza-provinsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere