RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Angriper Oprah etter #metoo-talen: - Du er en del av problemet


SEAL KRITISERER OPRAH: Artisten Seal kritiserer Oprah Winfrey etter hennes #metoo-tale. Seal mener Oprah har vært en del av problemet som nå adresseres i kampanjen.
SEAL KRITISERER OPRAH: Artisten Seal kritiserer Oprah Winfrey etter hennes #metoo-tale. Seal mener Oprah har vært en del av problemet som nå adresseres i kampanjen. Foto: Rex/shutterstock/Handout/Reuters
Sist oppdatert:
Artisten Seal angriper Oprah Winfrey etter hennes sterke #metoo-tale til støtte for kvinner og mot seksuell trakassering.

Oprah Winfrey fikk stående applaus og mange lovord etter sin tale under Golde Globe tidligere denne uken.

– Jeg vil at alle jentene som ser på, skal vite at en ny dag er i emning, sa Oprah og kritiserte «en kultur ødelagt av brutalt mektige menn».

Les egen sak: Politisk ladet Golden Globe i California

Etter talen har det blitt spekulert i om Oprah planlegger å stille i neste presidentvalg.

Nå blir Oprah Winfrey anklaget for å ha lukket øynene for hva hennes gode bekjent Harvey Weinstein angivelig holdt på med gjennom flere år.

I en post på Instagram har Seal lagt ut to bilder:

Et der Oprah kysser Harvey Weinstein på kinnet, med teksten (oversatt) «når du har vært en del av problemet i tiår».


Det andre bildet viser Oprah ved en kvinnes side, i et mindre hyggelig møte med Weinstein, med teksten (oversatt) «men plutselig synes alle at du er løsningen».

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein er altså filmprodusenten som har blitt anklaget for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt av en rekke kvinner. Både politiet i Los Angeles og New York etterforsker nå flere av anklagene.


Anklagene mot Weinstein startet #metoo-kampanjen mot seksuell trakassering. Artisten Seal mener at Oprah var en del av problemet fordi hun, som mange andre, måtte ha hørt ryktene om Weinstein, men valgt å ignorere dem.

- ... du hadde ikke hørt ryktene

På Instagram kommenterer Seal bildene slik: - Å, jeg glemte, selvfølgelig... du hadde hørt ryktene men du hadde ingen anelse om at han virkelig forgrep seg på unge storøyde skuespillere som på deres side ikke hadde noen anelse av hva de bega seg inn i. Min feil.

Tirsdag fortalte skuespiller Kadian Noble, som har saksøkt Harvey Weinstein for seksuelle overgrep, at hun stolte på Weinstein på grunn av Oprah Winfrey og modell Naomi Campbell.

Hun møtte Weinstein første gang i London, og da kom han arm i arm med Winfrey og Campbell.

- Jeg trodde selvfølgelig at han hadde noe fantastisk i vente for meg, sier hun ifølge New York Posts Page Six.

Weinstein avviser alle anklager som har blitt rettet mot ham.

Visste?

Langt fra alle kommentarer på Seals Instagram-post er positive. Flere forsvarer Oprah, og mener at hun ikke kan ha visst at Weinstein trakasserte kvinner.

Flere kjente personer, blant andre Quentin Tarantino, har innrømmet at de visste om hendelser. Tarantino har sagt at han bagatelliserte dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere