Gå til sidens hovedinnhold

Angriper venstresiden for å svikte kvinner som lider under islamistisk kjønnsdiskriminering

- På samme måte som vi er usynlige for mullaene i moskeen, var vi usynlige for de kvinnelige demokratene i Senatet.

NEW YORK (Nettavisen): Senatet i USA holdt 14. juni en høring for å diskutere metodene, taktikkene og teknikkene bak voldelig ekstremisme. Fire vitner – to kvinner og to menn – var kalt inn for å dele informasjon med senatorene i sikkerhetskomiteen.

Både i en kronikk i The Huffington Post og i sosiale medier ble det påpekt noe besynderlig: De to kvinnelige vitnene ble tilsynelatende ignorert av de kvinnelige demokratene i komiteen.

- Jeg kikket på hver eneste av dem. Det var ikke bare det at de ikke snakket til oss, de så oss ikke engang i øynene, forteller Asra Q. Nomani til Nettavisen.

I en kronikk i The New York Times skriver Nomani og det andre kvinnelige vitnet, Ayaan Hirsi Ali, at kvinner på venstresiden svikter kvinner som lider under islamistisk kjønnsdiskriminering.

«Når det gjelder lønnsforskjeller, tilgang til abort og diskriminering på arbeidsplassen, har de mye å si. Men vi venter fremdeles på en demonstrasjon mot æresdrap, barnebryllup, polygami, sexslaveri eller kvinnelig kjønnslemlestelse,» skriver Asra Q. Nomani og Ayaan Hirsi Ali.

Begge kommer fra muslimske familier. Nomani er en forfatter og tidligere journalist i Wall Street Journal som grunnla Muslim Reform Movement. Hun er fra India og fornektet sharia ved å få barn utenfor ekteskap. Ayaan Hirsi Ali er fra Somalia og ble utsatt for kjønnslemlestelse og tvangsekteskap. Nå er hun postdoktor ved Hoover-instituttet og grunnlegger av AHA Foundation.

«Når vi snakker om islamistisk undertrykkelse, gjør vi det med personlig erfaring i tillegg til vår vitenskapelige ekspertise. Likevel blir vi ikke velsignet med det feministiske mantraet som er så populært når det kommer til ofre for seksuelle overgrep, at man tror på kvinnene først. Våre politiske konklusjoner blir avfeid som personlige, våre personlige erfaringer blir avfeid som politiske,» skriver de i kronikken.

Nomani og Ali sitter igjen med oppgitthet over at holdningene til motstand mot voldelig Jihad, sexslaveri, kjønnslemlestelse eller barneekteskap behandles som spørsmål om man befinner seg på høyre- eller venstresiden politisk.

- Vi endte opp med å skrive kronikken fordi vi ønsker at kvinner skal være støttende. Hvis ikke de anerkjenner problemene, hvem skal vi da stole på? Deres stillhet og politiske korrekthet er usunn, sier Nomani til Nettavisen.

Så legger hun til:

- Jeg er glad du kontaktet meg, for jeg mener at dette er et problem i Europa også, inkludert Norge. I Europa, som eksempel, vet vi allerede at barneekteskap er et alvorlig problem, at antihomofile ideer forkynnes regelmessig. Vi vet at de praktiserer kvinnelig kjønnslemlestelse. I hjertet av dette tror jeg at ekstremistiske ideer innenfor islam er inkompatible med de verdiene mine foreldre lærte meg.

- Tror du at venstresiden tidvis kan være i overkant redd for å fremstå som rasistisk?

- Ja, definitivt, sier Nomani.

Deres fokus, både i høringen og i kronikken, var at for eksempel barneekteskap, polygami og konevold strider mot den amerikanske grunnloven.

- Jeg tenkte at dette var noe senatorene ville bry seg om, sier Nomani.

Det virket altså ikke å treffe alle senatorene. Iallfall ikke kvinnene i komiteen. Det provoserer Nomani og Ali kraftig.

«Dette er ekstrem moralsk relativisme, forkledd som kulturell sensitivitet. Og det fører til at gode mennesker kommer med unnskyldninger for det som ikke kan unnskyldes. Stillheten til de demokratiske senatorene reflekterer samtidens politiske korrekthet. Enten man kaller det identitetspolitikk, moralsk relativisme eller politisk korrekthet, er det en kortsiktig, farlig og til sjuende og sist et svik mot liberale verdier», skriver de i kronikken.

Les mer

Republikanerne klare med forslag til ny helsereform

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene