Den danske hjelpearbeideren Anja Ringgren Lovén ble verdenskjent da bildet av Lovén og den lille, utsultede nigerianske gutten Hope gikk verden rundt.

Gutten hadde blitt forlatt av familien som trodde han var et heksebarn. I flere måneder hadde han levd av søppel, før Lovén reddet ham. Han vokser nå opp på barnehjemmet som Lovén driver for utstøtte barn.

Nettavisen omtalte dette bildet, og den triste bakgrunnshistorien i februar i år. Les: Gutt (2) forvist fra landsbyen sin for å ha drevet heksekunst - reddet av danske Anja etter åtte måneder

Foran Obama, Theron og paven

Nå har det østerrikske magasinet OOOM kåret Lovén til verdens mest inspirerende kvinne, foran president Barack Obama og skuespiller Charlize Theron og Pave Frans.

Les også: Charlize Theron inviterte Obama med på strippeklubb

- Jeg er selvfølgelig veldig stolt over å ha blitt kåret, men samtidig også meget overrasket. Jeg følger mitt hjerte i alt jeg gjør, og det er vanskelig å rose seg selv, sier hun til danske TV 2.

Etter den enorme oppmerksomheten Lovén og barnehjemmet fikk tidlig i 2016, så ble barnehjemmet utsatt for en rekke trusler i Nigeria.

Rundere i kinnene

- Vi har bevæpnet politi utenfor barnehjemmet nå. Det er nødvendig. Jeg kjører eller går aldri samme rute to ganger og vi fyller bensin på ulike stasjoner hver gang, sa hun i mars.

Les egen sak: Danske Anja hjalp "heksebarnet" Hope (2) - nå trenger hun beskyttelse

Gutten Hope klarer seg godt, og er i dag betydelig rundere i kinnene. I dette Facebook-innlegget kan du se ham på armen til Anja Ringgren Lovén.