RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anker dom mot baby-massemorder

Sist oppdatert:
Aktor anker dommen mot kvinnen som drepte sine åtte babyer.

Årsaken er at de mener hun burde ha blitt dømt for forsettlig drap, melder AP.

40 år gamle Sabine Hilschenz ble idømt maksimumsstraff på 15 års fengsel i forrige uke, etter å ha blitt funnet skyldig i åtte tilfeller av uaktsomt drap.

Født i fylla
Hun var også mistenkt for å ha drept sitt niende barn i 1988, men denne saken kom ikke opp på grunn av foreldelesloven. De åtte andre babyene ble født mellom 1992 og 1998.

Sabine ble arrestert etter at deler av hennes døde barn ble funnet i juli i fjor, begravd i blomsterpotter og et akvarium i hagen til hennes foreldre nær den tysk-polske grensen.

Hun har selv forklart at hun fødte alle de åtte babyene hjemme alene, og at hun drakk seg overstadig full hver gang veene startet.

Før rettssaken mot henne startet, reduserte retten tiltalten mot henne fra overlagt drap til uaktsomt drap på grunn av manglende bevis.

Advokaten anker også
Aktor hevder imidlertid at det under rettssaken kom frem nok bevis, og ber derfor om at tiltalene om forsettlig drap tas tilbake. Forsettlig drap kan i Tyskland føre til livstid i fengsel.

Forsvarsadvokat Matthias Schoeneburg har også sagt at han vil anke dommen, fordi han mener sin klient bare bør dommes for ett tilfelle av uaktsomt drap og dømmes til tre og et halvt år fengsel. Hans argument er at det ikke kan fastslås at syv av babyene ble født i live.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere