RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sankei Shimbun (Reuters/Scanpix)

Anker nervegass-dom

Sist oppdatert:
Sektlederen som ble dømt for å stå bak nervegassangrepet på t-banen i Tokyo i 1995 skal underkastes en psykiatrisk undersøkelse for å slå fast om han kan møte for retten i en ankesak.

En ankedomstol i Tokyo har avvist en begjæring fra Shoko Asaharas forsvarere om at ankesaken utsettes inntil hans mentale tilstand bedrer seg, rapporterer et japansk nyhetsbyrå ifølge AP.

Shoko Asahara, grunnlegger av dommedagssekten Aum Shinrykyo, ble i fjor dømt til døden blant annet for å spredd saringass på t-banen i Tokyo 20. mars 1995, der 12 mennesker mistet livet. Tilsammen ble han kjent skyldig i å ha medvirket til drap på 27 mennesker. Hans forsvarere har fremmet anket dommen.

Retten har tidligere avvist en lignende begjæring om utsettelse. I november antydet en psykiater engasjert av Asaharas forsvarere at mannen kunne være sinnsforsvirret eller at hans taushet kunne være uttrykk for en slags religiøs aktivitet.

Gjennom den åtte år lange rettssaken duppet Asahara jevnlig av, mumlet uforståelige ting og gjorde merkelige fakter. I februar 2004 ble han kjent skyldig og dømt til døden ved henging. Også 12 andre sektmedlemmer ble dømt til døden for t-bane-angrepet og andre forbrytelser, ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere