RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anklager Kina for nettspionasje

Storbritannias etterretningssjef alarmerer 300 britiske selskaper.

Sjefen for den britiske etterretningsorganisasjonen MI5, Jonathan Evans, har sendt et oppsiktsvekkende brev til 300 selskaper i Storbritannia. Evans advarer selskapene mot internettbaserte angrep fra statlige kinesiske organisasjoner, skriver The Times.

Det konfidensielle brevet er sendt til direktører og sikkerhetssjefer i flere banker, regnskapsfirmaer og advokatkontor.

The Times har sett et sammendrag av brevet hvor Evans advarer mot spionasjeangrep fra internett.

- Innholdet i brevet trekker frem følgende: generaldirektørens bekymring for mulige skader på britiske selskaper som følge av elektroniske angrep sponset av statlige kinesiske organisasjoner, og det faktum at angrepene er laget for å slå de beste IT-systemene, står det i sammendraget av Evans’ brev.

Brevet kommer på et særdeles ubeleilig tidspunkt for statsminister Gordon Brown. Han skal på sitt første offisielle statsbesøk til Kina like over nyttår. Den krasse advarselen i brevet kan få alvorlige diplomatiske konsekvenser for Storbritannia.

Det britiske innenriksdepartementet nekter å kommentere saken. En talsmann for den kinesiske ambassaden sier overfor The Times at han ikke er kjent med spionasjeanklagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere