RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anklager ti land for menneskehandel

USA anklager ti land for manglende vilje til å slå ned på menneskehandel, blant annet handel med unge jenter til sexindustrien.

Landene på USAs verstingliste er Bangladesh, Burma, Cuba, Ecuador, Equatorial Guinea, Guyana, Nord-Korea, Sierra Leone, Sudan og Venezuela.

- Vi snakker om kvinner og jenter helt ned i seksårsalderen, som blir solgt til kommersiell seksuell utnyttelse, om menn som blir solgt til tvangsarbeid og om barn som blir solgt som soldater, sier USAs utenriksminister Colin Powell.

Powell mener menneskehandelen er en trussel mot sikkerheten i verden, og viser til at inntektene går til alt annet en lovlige formål.

- Dette er en global sikkerhetstrussel, fordi profitten fra denne handelen finansierer enda mer kriminell og voldelig virksomhet, trolig også terrorisme, sier Powell som ikke underbygger den siste påstanden nærmere.

Amerikanske myndigheter truer nå de ti landene på lista med sanksjoner, og viser til at de verken lever opp til, eller forsøker å leve opp til USAs minstestandard på området.

Ett av kravene USA stiller, blant annet for å gi bistand, er at land gjør "seriøse og vedvarende forsøk" på å få slutt på menneskehandel.

42 land er plassert på USAs overvåkingsliste for menneskehandel, blant dem Japan, Russland, Tyrkia, Hellas og Kypros.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere