Gå til sidens hovedinnhold

Anna Lindhs siste ønske

Mens hun blødende ble båret inn i ambulansen, hadde Anna Lindh en siste bønn.

Mandag ble avhørene gjort etter drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh, offentliggjort. Avhøret av hennes venninne Eva Franchell, som var med henne den fatale dagen på kjøpesenteret NK, viser at Lindh tenkte på barna sine til det siste.

Etter at Mijailo Mijailovic (25) hadde stukket henne ned, sa Lindh til Franchell at hun skulle ringe ektemannen Bosse og be ham ta vare på sønnene på 13 og 10 år.

Var klar
- Da ringte jeg Bosse og fikk tak i ham. Først sa han: «Ja, da kommer jeg inn». Men siden sa han: «Nei, jeg må ta vare på barna».

- Etterpå ringer jeg enda en gang til Bosse for å forsikre meg om at han virkelig drar hjem til barna, for det ville Anna. Han var ganske klar da, hun ga meg telefonnummeret til Bosse og slikt. Hun skjelte på meg og ba meg ringe en gang til, ellers ville han ikke dra hjem raskt nok og slikt. Så ringte jeg Göran Persson, fortalte Franchell i avhørene.

Slo gjerningsmannen
Franchell har også forklart at hun prøvde å slå gjerningsmannen da han angrep. Hun skal ikke ha sett at han hadde kniv, men trodde han slo Lindh i magen.

- Det så ikke så alvorlig ut for meg, men jeg ble fryktelig sint for han gikk liksom innenfor mitt revir. Så snur jeg meg mot ham og sa «Hva faen gjør du?», forteller Franchell.

Mijailovic har tilstått drapet, og mandag ble han tiltalt for overlagt drap. I forbindelse med at tiltalen ble opprettet ble alle dokumenter fra etterforskningen offentlige.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar