RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annan besøker Iran

Iran har ikke overholdt FN-fristen om å stanse atomprogrammet, og lørdag formiddag ankom FNs generalsekretær Kofi Annan Teheran for å møte iranske ledere.

Det forventes at samtalene vil dreie seg først og fremst om Teherans omstridte atomprogram, melder BBC. FN ga Iran en frist til 31. august til å avslutte programmet, men Teheran viker ikke og fortsetter med anrikingen av Uran. I tillegg skal Annan forsøke å få støtte fra iranske ledere til å implementere FN-resolusjon 1701, som resulterte i våpenhvilen mellom Hizbollah og Israel.

Iran, sammen med Syria, er viktige støttespillere for Hizbollah, og resolusjonen krever blant annet at våpentilførselen til Hizbollah avsluttes.

Teheran blir Annans siste stopp på den omfattende Midtøsten-reisen hvor han blant annet har besøkt flere byer i Libanon og Israel.

Flere av medlemslandene i FNs sikkerhetsråd har varslet at de ønsker å innføre sanksjoner mot Iran dersom landet ikke overholder kravet om å stanse anriking av uran. Iran hevder selv at atomprogrammet kun skal brukes til energiformål, mens mange vestlige land frykter at de har som hensikt å utvikle atomvåpen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere