*Nettavisen* Nyheter.

Annan positiv etter Kenya-møte

Den kenyanske presidenten og opposisjonslederen møttes for første gang etter det omstridte valget.

24.01.08 16:23

FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan var til stede på møtet i Nairobi for å megle mellom opposisjonsleder Raila Odinga og president Mwai Kibaki torsdag ettermiddag, melder BBC.

- Den kenyanske presidenten Mwai Kibaki og opposisjonsleder Raila Odinga tok rimelige steg i retning av dialog i deres første møte etter at det brøt ut uker med blodsutgytelse som en følge av det omstridte valget 27. desember, sa Kofi Annan etter møtet, melder Reuters.

Kibaki sa etter møtet at han er overbevist om at de vil finne en løsning på konflikten i Kenya.

Sakens kjerne er at Odinga anklager Kibaki for å ha jukset til seg seieren under presidentvalget i desember i fjor. Dette resulterte i at det brøt ut voldelige opptøyer i hele landet, og mer enn 600 mennesker er blitt drept i sammenstøtene. I tillegg er en kvart million mennesker drevet på flukt.

Odinga krever at Kibaki utsteder et nyvalg, noe presidenten nekter å gjøre. Internasjonale valgobservatører har derimot sagt at presidentvalget i Kenya ikke møtte de internasjonale kriteriene for demokratiske valg.

BBCs korrespondent Adam Mynott karakteriserer møtet som et gjennombrudd i konflikten, men det er uklart hva som kommer ut av møtet. Flere planlagte møter mellom de to har tidligere blitt avlyst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag