RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annan presset til sex-innrømmelse

Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kofi Annan innrømmer fredag at det finnes klare bevis for at FN-ansatte og soldater har begått seksuelle overgrep. Innrømmelsen kom etter at FN-ansatte truet med mistillit mot Annan.

FNs generalsekretær Kofi Annan innrømte fredag at det fantes klare bevis på at sivilt FN-personell og et mindre antall FN-soldater har begått seksuelle overgrep i Den demokratiske republikken Kongo, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Annan sa i en uttalelse gitt i Nairobi at han hadde fått en detaljert orientering om etterforskningen som ble igangsatt av FN for en tid tilbake.

- Jeg er redd det er klare bevis for at det er begått grove feilgrep. Dette er en skammelig ting for FN å måtte vedgå, og jeg er opprørt, sa Annan i uttalelsen.

Innrømmelsen kom samtidig som FN-ansatte i New York gjorde seg klare til å vedta en historisk mistillitserklæring mot Annan, sier kilder til nyhetsbyrået.

Annan sa ikke hvor overgrpene var begått, men tidligere rapporter har nevnt at overgrep skal ha skjedd i den nordøstre byen Bunia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere