RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annans sønn fikk lønn uten å jobbe

Avsløringene rundt FNs «olje mot mat»-program fortsetter. Generalsekretær Kofi Annans sønn mottok lønn fra et selskap som overvåket leveransene, fem år etter at han sluttet i selskapet.

FN-programmet «olje for mat» startet opp i 1996, og fram til i november i fjor kunne Irak i kontrollerte former selge olje i bytte mot nødvendige varer til den hardt rammede sivilbefolkningen.

Etter at programmet ble skrinnlagt, har det dukket opp en rekke alvorlige korrupsjonsanklager. Ifølge den irakiske avisen al-Mada skal så mange som 270 FN-ansatte, journalister og statsansatte fra til sammen 46 land ha tusket til seg penger fra programmet.

Skandalen er spesielt pinlig for FNs generalsekretær Kofi Annan. Hans sønn jobbet i perioden 1995-98 for det sveitsiske selskapet Cotecna, som hadde en avtale med FN om å kontrollere at matleveransene virkelig kom fram til den irakiske befolkningen. Nå er det avslørt at Annans sønn fikk lønn fra selskapet helt fram til februar i år.

FN-talsmann red Eckhard sier til AP at FN ikke hadde noen anelse om at Annans sønn jobbet for selskapet da det fikk kontrakten. Kojo Annan skal heller ikke ha hatt noe med Irak-programmet å gjøre, hevder Eckhard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere