Gå til sidens hovedinnhold

Ansar-aktivister laget kjempebombe

Aktivister fra Ansar al-Islam innrømmer å ha lagret 1,2 tonn eksplosiver i tre søppelcontainere. Den ene var plassert under en bro i den irakiske byen Kirkuk, en annen skulle ta livet av PUK-lederen Jalal Talabani (bildet).

Oppdagelsen kom etter at tre mistenkte medlemmer av Ansar al-Islam ble arrestert onsdag.

- De tre tilstod å ha pakket tre søppelcontainere med 1,2 tonn eksplosiver dekket av metallfragmenter, sier en av etterforskerne til AFP.

En av de arresterte har innrømmet at han er medlem av Ansar al-Islam, sier etterforskeren.

Den ene containeren var plassert under en bro i den nordirakiske oljebyen Kirkuk. De andre ble funnet på en lastebil, og skulle brukes til et attentant på et torg i byen og drap på den en leder i den kurdiske gruppen PUK, Jalal Talabani, i Sulemaniya.

Ansar splittet

TV 2 Nettavisen fikk onsdag bekreftet fra en kilde sentralt plassert i Ansar al-Islam i Nord-Irak, at gruppen som ble startet av mulla Krekar, er splittet. Ifølge kilden er det utbrytere fra gruppen som nå er meget aktive på terrorfronten i Irak.

- Det er de nye lederne av Ansar al-Islam som står bak bombingen av FN-hovedkvarteret. De skal også stå bak ytterligere en bilbombe i Nord-Irak, hevdet Ansar-talsmannen.

24 drept

24 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor FNs hovedkvarter i Bagdad 19. august i år. USA har lenge mistenkt at Ansar al-Islam står bak angrepet.

Ansar-talsmannen opplyser også at det skal være planlagt en rekke nye bilbomber og selvmordsangrep mot amerikanske mål innad i Irak.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin