RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ansatte pedo-dømt julenisse

For to år siden ble den svenske mannen dømt for å ha antastet to 14-åringer på konfirmasjonsleir. Nå er mannen ansatt som julenisse i samme menighet.

Guttene som ble utsatt for mannens overgrep reagerer skarpt på at han er ansatt som julenisse, til tross for at hele menigheten vet hva han gjorde mot dem.

Det er lokale kjøpmenn som har engasjert mannen som butikknisse fram mot jul. Jobben går ut på å være snill med barn i forskjellige butikker.

- Dette er helt sykt, sier en av guttene til Aftonbladet. For to år siden ble mannen dømt for å ha forgrepet seg på de to guttene under en konfirmasjonsleir.

Mannen var en av lederne på leiren, og skal ifølge guttenes forklaring ha benyttet seg av sin stilling til å stryke dem over ryggen og baken, og til å komme med seksuelle antydninger. Mannen ble avslørt da guttene under avslutningsgudstjenesten på leiren gråtende vendte seg til en kvinnelig ansatt og fortalte om lederens oppførsel.

Mannen ble dømt til dagsbøter, til tross for at han selv nektet for at noe hadde skjedd.

- Jeg ble helt sjokkert da jeg så annonsen i menighetsbladet. Det er sykt at han skal få være nisse, og kanskje sitte med barn på fanget. Det høres ut som en syk sexnovelle, sier et av ofrene.

Sognepresten i menigheten, som er ansvarlig for bladet hvor annonsen er trykket, synes ikke han har gjort noe galt.

- Det er kjøpmannen som har engasjert mannen som nisse, ikke menigheten. Vi kjenner hans bakgrunn, men jeg synes mennesker som har avtjent sin straff skal få en ny sjanse, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere