*Nettavisen* Nyheter.

Ansikt til ansikt i Hollywood

Barack Obama og Hillary Clinton møter hverandre for første gang til duell.

Etter at John Edwards trakk sitt kandidatur onsdag, er det bare Clinton og Obama som gjenstår i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Natt til fredag møtes de ansikt til ansikt i det berømte Kodak Theatre.

Los Angeles Times har snakket med flere kommunikasjonseksperter som mener de har gode råd til kandidatene i forkant av den store debatten.

Personlige angrep
Den politiske analytikeren Thomas Hollihan sier at dynamikken og tonen i debatten vil bli annerledes nå som det kun er to personer igjen. Han mener at kandidatene vil være mer personlige i sine angrep, men han advarer mot at de skal være for følsomme.

- Kandidatene må være forsiktige og må holde følelsene i sjakk. Publikum liker ikke at de blir vemmelige, sier professor Thomas Hollihan ved USC's Annenberg School for Communication, til avisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Men på en annen side så vil seerne få muligheten til å fokusere på forskjellene mellom disse to kandidatene, sier han.

Gjør som Kennedy
Craig Smith, professor ved California State Long Beach, mener at Clinton bør henvende seg mer til publikum fremfor å angripe Obama.

- John F. Kennedy gjorde dette på en glimrende måte i debatten mot Richard Nixon i 1960. Richard Nixon var en erfaren universitetsdebattør, og var hele tiden ute etter å ta Kennedy. Men Kennedy ignorerte Nixon og konsentrerte seg om publikum. Hun må gjøre det samme. Hun bruker altfor mye tid på å peke fingeren mot Obama, og det tar seg ikke godt ut, sier Smith.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Angrip Bill
Hillary Clinton har fått mye negativ oppmerksomhet etter at ektemannen Bill kom med flere krasse angrep mot Obama. Smith mener at Obama må bruke den tidligere presidenten mot henne.

- Han må gå etter Bill Clinton, mannen som ikke er i rommet, fordi dette antyder at man ikke får en forandring hvis man stemmer på Hillary. Det gir et inntrykk av at man vender tilbake til tiden da Bill Clinton var president, og det finnes mange som ikke ønsker dette. Dessuten må han være forsiktig med å gå til angrep på en kvinne fordi det blir ansett for å være lite mannlig, sier Smith.

Debatten vises direkte på CNN kl. 02.00 natt til fredag norsk tid. Førstkommende tirsdag er det såkalt Super-tirsdag når 24 delstater holder valg. Da kan det bli avgjort hvem som stiller som presidentkandidater for Demokratene og Republikanerne. Presidentvalget avholdes 4. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag