RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mann har dødd etter å ha forsøkt å angripe politifolk på Champs-Élysées i Paris, opplyser franske myndigheter.
En mann har dødd etter å ha forsøkt å angripe politifolk på Champs-Élysées i Paris, opplyser franske myndigheter. Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters)

Antatt gjerningsmann døde under angrep på politiet i Paris

Sist oppdatert:
En mann døde da han mandag kjørte en bil med eksplosiver og våpen inn i en politibil på Champs-Élysées i Paris

Sammenstøtet uløste en brann eller eksplosjon inne i den antatte gjerningsmannens bil. Men ingen andre ble skadd i hendelsen.

Innenriksminister Gérard Collomb beskriver hendelsen som et angrepsforsøk. En Kalasjnikov-rifle, håndvåpen og gassflasker ble funnet i bilen, opplyser politikilder til nyhetsbyrået AFP.

Føreren av bilen var en 31 år gammel mann som har vært mistenkt for ekstremisme, ifølge politikilder som nyhetsbyrået AP har snakket med.

Les også: En person død etter påkjørsel ved moské i London

Røyk veltet ut

Bilen til den antatte gjerningsmannen kunne ha blitt sprengt i filler, ifølge Collomb. Et videoopptak viser oransje røyk som velter ut av kjøretøyet etter sammenstøtet. Hendelsen etterforskes som terrorisme.

– Folk løp i alle retninger, forteller en 51 år gammel mann som var like ved åstedet da sammenstøtet skjedde.

– Noen ropte at jeg måtte komme meg bort.

Føreren ble etter angrepet liggende livløs på bakken. Rett før klokka 17.30 på ettermiddagen ble det bekrefte at han var død.

Marigny-teatret, som ligger i nærheten, ble evakuert, ifølge Reuters. I tillegg ble metrostasjonen Champs-Élysées-Clémenceau stengt.

Unntakstilstand

Meldingen om politiaksjonen kom like etter klokka 16. Politiet ba samtidig folk om å holde seg unna mens politiaksjonen pågikk, og området ble sperret av.

Stedet ligger like ved presidentpalasset, der president Emmanuel Macron bor.

Les også: 79 døde eller savnet etter blokkbrannen i London

En journalist fra avisa Libération, som var øyenvitne til hendelsen, sier han så en eksplosjon inne i bilen. Politiet trakk mannen ut, mens de brukte brannslukningsapparater for å slukke brannen, skriver BMFTV.

Hendelsen mandag skjer to måneder etter at en politimann ble skutt og drept på Champs-Élysées, en av Paris' største turistattraksjoner.

Frankrike har fortsatt unntakstilstand som følge av flere tidligere terrorangrep. Innenriksminister Gérard Collomb mener mandagens angrepsforsøk viser at det er gode grunner til å opprettholde unntakstilstanden.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere