Gå til sidens hovedinnhold

Anti-piratskandalen vokser

Dette må være tidenes verste uke å jobbe som antipirat.

På mandag kunne Nettavisen fortelle om den store e-post-skandalen rundt selskapet MediaDefenders. Selskapet har som spesialitet å bekjempe alle former for illegal fildeling, og har tidligere blitt anklaget for å bruke mildt sagt grumsete metoder for å oppnå sine mål.

Store deler av selskapets forretningshemmeligheter ble avslørt etter at et halvt år med e-post fra selskapet ble lekket ut på nett. Like etterpå ble en telefonsamtale med en ansatt hos statsadvokatens kontor i New York avlyttet og lekket ut på nett, hvor det ble bekreftet at selskapet også bisto myndighetene i en barnepornosak.

Mer om dette kan du lese her.

I kjølvannet av denne saken skal MediaDefenders ha satt FBI på saken for å undersøke hvordan disse lekkasjene kunne ha funnet sted.

Hele databasen på norsk nettside
Hele e-postdatabasen ble også gjort om til HTML-format og postet på en norsk server slik at hvem som helst kunne få innsyn i alle e-postene uten å laste dem ned fra en fildelingstjeneste.

Eierne av nettstedet, som hevder han er norsk, har postet et krav fra en amerikansk advokat om at siden måtte tas ned umiddelbart. Nordmannen svarte med all tydelighet at han ga blaffen i amerikansk lovgivning og at han var en nordmann som hadde server i Norge, noe de ikke kunne gjøre mye med.

Nettstedet ble senere flyttet til et nytt domene, og er fortsatt oppegående.

Mer forretningshemmeligheter på nett
Men dette skulle ikke være slutten på problemene som MediaDefenders har møtt. Nå har gruppen som lekket e-posten og telefonsamtalen på nett, MediaDefender-Defenders (MDD) også sluppet kildekoden på spesialprogrammene antipiratgruppen benytter seg av.

Rundt 85 spesialtilpassede programmer for alt fra generering av falske lydfiler, til posting av falske filer og skanning av fildelingsnettverk finnes på listen.

MDD hevder at de har de har fått kildekoden fra en person på innsiden av MediaDefenders, men dette har ikke blitt bekreftet.

Pikante detaljer avslørt
Samtidig med denne lekkasjen har teknologinettstedet postet en lengre artikkel med masse pikant informasjon som de har funnet i e-postdatabasen. Her kommer det frem hvordan selskapet forsøkte å ta knekken på den originale MiiVi-skandalen ved å lyve.

Samtidig som det også kommer frem detaljer som tidligere ikke har vært kjent. Selskapet hevdet først at tjenesten kun var for intern bruk, men i e-postene kommer det frem at de første statistikk for hvor mange som var innom, hvor mange som registrerte seg og hvor mange som installerte den nødvendige programvaren.

Det kommer også frem at selskapets ansatte ønsket å lage installasjonsprogrammet til MiiVi-tjenesten til en ren spionvare-applikasjon, men dette ble stoppet.

I e-postene kommer det også frem informasjon om hvor mye medieselskaper må betale for MediaDefenders tjenester, og detaljinfo om selskapets serverpark og taktikk med tjenestenektangrep DDoS – noe som neppe er lovlig.

Hele saken til ArsTechnica kan du lese her.

Det begynner å bli vanskelig å forstå hvordan et selskapet som har fått avslørt nærmest alle sine forretningshemmeligheter og som blir tatt i løgn på denne måten kan fortsette sin operasjon.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå