Antiterrorpoliti vokter tuben

Foto: Scanpix,

Sikkerhetstiltakene på undergrunnen i London trappes opp, og sivilkledt antiterrorpoliti starter patruljering av stasjonene for å forhindre terrorangrep.

15.03.04 09:50

I tillegg vil også uniformert politi foreta jevnlige kontroller.

Passasjerer på undergrunnen blir dessuten bedt om å se seg rundt etter ubevoktet bagasje. Tusenvis av postere som oppfordrer de reisende til å være på vakt, henges opp på stasjoner og tog i løpet av uken, melder Ananova.

Møte
Ifølge en talsmann for London Underground er kampanjen ikke et svar på terroren i Madrid torsdag, men en del av de stadig pågående sikkerhetstiltakene på undergrunnen.

Så sent som i forrige uke ble det holdt et møte i London med representanter fra undergrunnssystemer verden over. På programmet sto først og fremst sikkerhet.

Reell trussel
På plakatene som vil bli hengt opp denne uken, oppfordres folk til å melde fra til politiet eller ansatte ved stasjonene dersom de får øye på ubevoktet bagasje.

Assisterende overkonstabel ved det britiske transportpolitiet, Andy Trotter, understreker at det ikke har kommet noen spesifikk trussel mot London Underground eller byens togstasjoner.

- Likevel er trusselen fra terrorister svært reell. Det viser hendelsen i Madrid, sier han.

Nå satser britisk politi på at de tre millioner menneskene som hver dag reiser med undergrunnen i London, skal være ekstra på vakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag