RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Antydet FN ikke fortjener respekt

Sist oppdatert:
- Hvis medlemslandene vil at FN skal være respektert og effektiv burde de begynne med å sørge for at organisasjonen er respekt verdig, sa Bush i sin tale ved FNs 60-årsjubileum.

- Ved begynnelsen av det nye århundret trenger verden at De forente nasjoner lever opp til sine idealer og gjennomfører sine oppgaver, sa den amerikanske presidenten, ifølge Associated Press.

Tirsdag ble presidentens pressesekretær Scott McClellan spurt om Bush hadde tillitt til at FNs generalsekretær Kofi Annan var rett mann i jobben.

- Vi støtter De forente nasjoner. Vi vil fortsette å støtte generalsekretæren i hans arbeid, sa McClellan, ifølge AP.

- Vi deler hans ønske om å reformere FN og sørge for at det er en sterk og effektiv multilateral organisasjon.

I Bush’ tale sa han at FN «hadde tatt de første stegene mot reform. Prosessen vil fortsette i generalforsamlingen i høst, og USA vil sammen med andre være med og lede prosessen.»

Det amerikanske Senatet er i ferd med å vedta en lov som setter opp et tidsskjema for reformer FN skal gjennomføre. Hvis reformene ikke gjennomføres vil USA holde igjen halvparten av det landet skylder FN, omtrent 440 millioner dollar i året.

Både Annan og Bush-administrasjonen har kritisert denne lovgivningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere