RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for russisk Nato-medlemskap

Natos generalsekretær Lord George Robertson er på besøk i Russland, og ser ingenting i veien for at det enorme landet en gang kan bli medlem av Nato.

I et intervju med det russiske nyhetsbyrået Interfax sier Robertson at det ikke er noen grunn til Russland ikke skal kunne bli et fullverdig medlem av Nato i framtiden. Men han understreker at et slikt initiativ må komme fra Russland selv.

- Personlig vil jeg ikke utelukke at Russland blir med i Nato. Alliansens åpen-dør-politikk gir uttrykk for at medlemskap er mulig for enhver europeisk stat, inkludert Russland, som er villig til å dele den byrden medlemskapet innebærer, sier Robertson.

Robertson er på avskjedsreise i Russland i forbindelse med at han ved nyttår går av som generalsekretær i Nato. Han vil invitere president Vladimir Putin til neste års Nato-toppmøte i Istanbul.

Generalsekretæren sier at et initiativ om russisk medlemskap i Nato, må komme fra Russland selv.

- Initiativ om Nato-medlemskap har alltid kommet fra utsiden. Men Putin har fortalt meg at medlemskap ikke står på hans dagsorden. For øyeblikket er det viktigere å fortsette utviklingen av vår evne til å fungere sammen overfor felles trusler, sier Robertson til Interfax.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere