RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpnet øynene - fortsatt i koma

Sist oppdatert:
Israels statsminister Ariel Sharon åpnet mandag øynene for første gang siden han fikk slag 4. januar, men skal fremdeles være i koma.

Det sier Sharons medhjelpere til Reuters.

- Det er en refleksreaksjon. Man ser at pupillene hans ikke følger med på noe, sier en av dem.

Sharon har ligget i koma siden slaget, og legene hans er bekymret over at han ikke har begynt å våkne enda.

Sykehuset som behandler Sharon benektet først en rapport på nettstedet YNetnews om at lederen skulle ha åpnet øynene. Senere kom det en uttalelse fra Hadassah-sykehuset der det het at familiemedlemmer av Sharon hadde tolket «bevegelser i øyelokkene» til Sharon dit hen at han hadde åpnet øynene.

Uvisst
Ifølge sykehuset er den medisinske betydningen av dette foreløpig uviss.

Dr. Anthony Rudd, som er ekspert på hjerneslag ved St. Thomas' Hospital i London, mener bevegelsen i øynene ikke nødvendigvis betyr noen dramatisk endring i Sharons tilstand.

- Et koma er ikke en enten-eller-tilstand. Det finnes ulike stadier. Sharons koma kan ha lettet noe, men dette er ikke et dramatisk gjennombrudd, sier han til AP.

Rudd peker på at Sharon har vært lenge i koma, noe som gjør siutasjonen mer alvorlig for statsministeren.

- En øyebevegelse ville betydd mer dersom han reagerte på sterk stimulering, smerte eller at noen snakket til han, mener Rudd.

Tapte
Sharon er ikke ventet å vende tilbake til aktiv politikk. Den midlertidige statsministeren Ehud Olmert vil bli sittende fram til valget 28. mars. Han er samtidig utpekt til å lede Sharons parti Kadima. Sharon brøt ut fra Likud-alliansen før jul etter å ha tapt maktkampen om partiet til Benyamin Netanyahu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere