RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arabere sjokkert over Saddams feighet

Sist oppdatert:
Arabiske medier er sjokkerte over at Saddam Hussein overga seg uten kamp, og mener at pågripelsen avslørte at hans maktposisjon var bygget på en løgn.

- Det vi så i går var en TV-overført avsløring av en 30-årig løgn. En leder overga seg uten kamp. Den arabiske grasrota er lamslått og arabiske medier synes å være i sjokktilstand, skriver en kommentator i den saudiarabiske dagsavisen Asharq al-Awsat.

Han mener at den ydmykende overgivelsen viser hvor svake og hyklerske radikale arabiske ledere er.

- Dette er slutten på en av de falske heltene, men når én løgn dør, oppstår en ny, skriver en annen kommentator i avisa.

Saudi-Arabia er en strengt islamsk nasjon, men står samtidig på god fot med USA. Kongedømmet har hatt et anstrengt forhold til Saddam Hussein og hans pan-arabiske ambisjoner.

Også iranske medier beskriver pågripelsen som ydmykende og jubler over at eks-presidenten er tatt. Den kvinnelige nyhetsoppleseren som først brakte nyheten videre på den statlige fjernsynskanalen søndag, var nær ved å ta til tårene da hun leste opp at " den mest forhatte diktatoren i verden" var tatt.

Flere aviser lovpriser pågripelsen, men gir ingen honnør til de amerikanske styrkene. En av avisene, den konservative Jomhuri Islami, trekker i stedet fram hvordan USA tidligere samarbeidet med Saddam og krever at hans tidligere allierte, også europeiske og eks-sovjetiske, burde stilles for retten sammen med ham.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere