RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Henrik Færevåg

Arabisk feiring i Bergen

Sist oppdatert:
Den arabiske TV-stasjonen Al-Jazeera startet sin engelskspråklige 24-timerskanal i dag. Da holdt de pusten i Bergen.

Al-Jazeera har vært den arabiske verdens motstykke til CNN og et svar på ensidig nyhetsdekning fra vestlige kringkastere. I dag klokken 1200 tok de et nytt steg ved å lansere sin verdensomspennende al-Jazeera International og nyhetsjunkies over hele verden gleder seg til å få et nytt og fremmed perspektiv presentert.

Venter

I det bergenske grafikkselskapet Vizrt var kaken bestilt og folkene godt benket før klokken 1200, men ingen feiret før de hadde sett produktet på luften i en halv times tid, for som Salgsdirektør Fredrik Gunnestad sier:

- For oss er en kontraktinngåelse ingen grunn til feiring. Feire gjør vi først når vi ser at kunden har fått grunn til å feire og det har virkelig al-Jazeera i dag.

Kjøpt personell

- De startet med breaking news og Tsunami-varsel fra Japan. Og dette er i det hele tatt så bra at en norsk kabel-distributør øyeblikkelig må legge det inn i pakken sin. Dette vil nyhetshungrige se på. De kringkaster fra Washington, London, Doha i Qatar og Kualu Lumpur og med korrespondenter i 27 forskjellige byer,

Al-Jazeera vil ikke fremstå som fremmed. Til det har de hyret inn for mange kjente fjes fra BBC, SKY og CNN. Til og med BBC nestoren David Frost er med mens CNNs Riz Kahn får eget talk show fra Washington.

Skrevet under

Fredrik Gunnestad har hatt den lette jobben i arbeidet med al-Jazeera-kontrakten.

- Jeg har vel stort sett bare skrevet under på den, ler han.

De som først og fremst har gjort jobben er Even Normann som har vært prosjektleder mens Espen Vinnes har stått for den stedlige tekniske installasjonen. Det er gått litt over ett år siden kontrakten på vel to millioner dollar ble underskrevet til kanalen er på luften i dag.

Som en i bransjen sa det i dag. Vizrt er raskt i ferd med å bli bransjens norm. Det er uhyre sterkt og den direkte årsaken til den fenomenale økonomiske utviklingen i selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere