RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hussein Hussein, AFP/Scanpix

Arafat: - Veikartet er dødt

Sist oppdatert:
Palestinernes president, Yasser Arafat, erklærer i et intervju med CNN det såkalte veikartet til fred i Midtøsten for dødt.

Han mener det er de israelske aksjonene mot palestinske grupperinger den siste tiden, som har gitt fredsinitiativet dødsstøtet.

- Veikartet er dødt, men bare på grunn av den israelske militære aggresjonen de seneste ukene, sier Arafat i et intervju med den amerikanske TV-stasjonen CNN.

Arafat har heller ingen tro på at de væpnede palestinske gruppene kommer til å gjenoppta våpenhvilen med Israel.

Intervjuet med den palestinske lederen ble gjort i Ramallah på Vestbredden.

Skylder på USA

Veikartet, som er utarbeidet av USA, EU, Russland og FN, har som mål å få slutt på volden i regionen, og det tar til orde for en egen palestinsk stat innen 2005.

Yasser Arafat beskylder i intervjuet USA for å ha gjort for lite for å holde fredsplanen i live, samtidig som han langt på vei avviser at han er på kollisjonskurs med palestinernes statsminister Mahmoud Abbas. Meldingene er overdrevet av Israel for å skape splittelse innen det palestinske lederskapet, mener Arafat.

Truet med utvisning

Israels forsvarsminister truet tirsdag med å utvise Arafat fra Vestbredden.

- Jeg tror Israel gjorde en historisk feil da han ikke ble utvist for to år siden, sa forsvarsminister Shaul Mofaz til den israelske hærens radiostasjon.

– Med hensyn til fremtiden tror jeg vi må ta tak i dette spørsmålet forholdsvis raskt, trolig innen utgangen av året, fortsatte han.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere