Gå til sidens hovedinnhold

- Arafat begraves i Gaza

Mens Yasser Arafat svever mellom liv og død i Frankrike, har Israel allerede klargjort for en begravelse i Gaza.

Forsvarsminister Shaul Mofaz fortalte søndag den israelske regjeringen at sikkerhetstjenestemenn har fullført forberedelsene til en begravelse av palestinernes leder Yasser Arafat på Gazastripen. Det bekrefter flere av møtedeltakerne, ifølge nyhetsbyrået AP.

Palestinerne har tidligere uttalt at Arafat ønsker å bli gravlagt i Jerusalem, men Israels statsminister Ariel Sharon har i utvetydige ordelag avvist dette.

Israelerne mener Gaza er et plausibelt kompromiss, og palestinerne har ikke kommet med ytringer om andre ønsker enn Jerusalem som Arafats hvilested.

Ber om forståelse
Den israelske planen innbefatter blant annet busstransport av palestinere fra Vestbredden til kysten på Gazastripen, og innflyging av arabiske ledere som ikke har diplomatiske forbindelser med Israel, opplyser sikkerhetstjenestemenn ifølge AP.

Israels kupping av Arafats begravelse bidrar trolig ikke til å til å minske frykten for uroligheter ved Palestina-lederens bortgang.

Den israelske utenriksministeren, Silvan Shalom ba søndag de palestinske lederne forsøke å forebygge eventuelle vold i tilfelle Arafats død. Ifølge AP håper Shalom på «bevegelser mot fred og forståelse med Israel».

Palestinere spekulerer i at Arafat kan komme til å gå bort i løpet om få dager .

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot