RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arafat begraves i steinkiste

Sist oppdatert:
Yasser Arafat blir begravet i en steinkiste. Det gjør det enklere å kunne flytte liket til Jerusalem. Følg minneseremonien direkte her.

Fredag er det likskue og minneseremoni for Arafat i Kairo, før kisten flys til Ramallah der Arafat skal begraves ved hovedkvarteret Muqtata.

Du kan følge minneseremonien direkte på web-tv (Klikk her)

Men den døde presidenten får ikke hvile i Ramallah dersom hans siste ønske skal bli oppfyllt. Arafats høyeste ønske var å bli begravet i Jerusalem. Derfor blir han lagt i en steinkiste, og ikke en trekiste, i tilfelle Israel en gang i framtida sier ja til å la Arafat få hvile i Den hellig by, melder PA.

- Al Aqsa-moskeen endelig hvilested
Sjansene for at det skal skje, er små. Derfor gikk palestinerne med på å begrave Arafat i Ramallah, men da under forutsetning av at han senere kan begraves i Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. Palestinerne betrakter den østlige delen av byen som sin hovedstad.

- Hans endelige hvilested blir Al Aqsa-moskeen. En av disse dagene vil vi få en palestinsk stat, og president Arafat blir lagt til hvile i Jerusalem, sier palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat.

Torsdag ettermiddag tok helikopteret med Arafats kropp av fra sykehuset i Paris, der han døde. På militærflyplassen i Villacoublay ble det avholdt en kort seremoni før kisten forlot Frankrike.

Gråtende enke
Mengder av Arafats tilhengere hadde møtt opp på flyplassen for å gi den palestinske lederen en siste hilsen, og viftet med både flagg og bilder av Arafat da militærhelikoptret med kisten landet.

Gråtende bøyde Arafats enke Suha hodet mens åtte soldater bar ektemannens kiste, som var drapert med et stort palestinsk flagg, melder Reuters. Den franske statsministeren Jean-Pierre Raffarin og utenriksminister Michel Barnier stod ved siden Arafats enke under seremonien.

Deretter fulgte enken etter kisten inn i det ventende franske jetflyet.

- Lenge leve Palestina, lød ropene fra folkemengden da flyet tok av mot Kairo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere