RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arafat blir trolig gjenvalgt

Palestinernes president Yasser Arafat nyter fortsatt stor oppslutning blant sine egne, og ligger an til gjenvalgt under det planlagte valget til våren, viser en ny meningsmåling.

46,2 prosent av de spurte sier de vil stemme på Arafat, noe som gir ham nærmere fire ganger så høy oppslutning som noen av de andre kandidatene.

Fatah-bevegelsens generalsekretær på Vestbredden, Marwan Barghouti, får 11,9 prosent oppslutning men vil neppe kunne stille som kandidat ettersom han soner fem livstidsdommer i et israelsk fengsel.

De to Hamas-lederne Mahmud al-Zahar og Ismail Haniyeh får henholdsvis 8,6 og 8 prosent oppslutning i meningsmålingen, som er utført av Bir Zeit-universitetet i Ramallah på Vestbredden.

I valget på ny lovgivende forsamling puster derimot islamistene Arafats sekulære Fatah-bevegelse i ryggen.

Mens Fatah får 33,8 prosent oppslutning på målingen sier nå 31,5 prosent av palestinerne at de enten vil stemme på Hamas eller Islamsk hellig krig (Jihad).

Begge de to islamistiske gruppene boikottet valget i de palestinske selvstyreområdene i 1996, men oppfordrer nå sine tilhengere til å registrere seg som velgere.

Nærmere 1.000 valgkontorer ble åpnet på Vestbredden og Gazastripen tidligere i måneden, og fristen for å registrere seg som velger går ut 7. oktober.

Bare drøyt 13 prosent av palestinerne har til nå registrert seg, men nærmere 60 prosent sier at de vil gjøre dette innen fristen går ut.

(©NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere