*Nettavisen* Nyheter.

Arafat fikk hjerteinfarkt

Foto: Hussein Hussein, AFP/Scanpix

Palestinernes president Yasser Arafat ble i forrige uke rammet av et lettere hjerteinfarkt. Israelerne mener det vil være "beleilig" om Arafat dør.

08.10.03 09:24

Den palestinske lederens helseproblemer ble holdt hemmelig for ikke å skape panikk, skrev London-avisen The Guardian onsdag. Arafat tok dagen før i ed den nye palestinske regjeringen som ledes av Ahmed Qurie.

Ni liv
- Det ville være svært beleilig om naturen gikk sin gang. Men herr Arafat er en katt med ni liv, og vi tror ikke han har brukt opp alle ni ennå, sier tjenestemannen Jonathan Peled i det israelske utenriksdepartement til The Guardian.

Andre Israelske tjenestemenn avfeier ifølge den velinformerte britiske avisen spørsmålet om Arafats helsetilstand som "uinteressant" . Israelerne fortsetter å diskutere om de skal "fjerne" den 74 år gamle palestinske lederen, som har sett blek og svekket ut den siste tiden.

- Selv om han er blitt rammet av et lite infarkt, sier legene at han vil bli helt frisk igjen. Han har full kontroll over situasjonen, og det er ingen grunn til engstelse, sa en ikke navngitt medarbeider av Arafat til The Guardian.

Han tilføyde at hjerteinfarktet absolutt måtte holdes hemmelig.

Ville skapt panikk
- På dette kritiske tidspunktet, der israelerne truer Arafat på livet, ville en slik nyhet ha skapt panikk hvis den var blitt offentlig kjent, framholdt den palestinske medarbeideren.

Israel vil i løpet av de nærmeste ukene kalle inn et utvidet antall reservister til tjeneste i hæren. Disse soldatene skal overvåke grensen mot Vestbredden, kunngjorde forsvarsminister Shaul Mofaz tirsdag kveld.

Syrias president Bashar al-Assad anklager Israel for å ville kaste hele Midtøsten-regionen ut i en ny krig. Det israelske flyangrepet mot mål på syrisk område sist helg er et klart bevis på dette, sa al-Assad i et intervju med Damaskus-avisen al-Hayat tirsdag,

Avsporing
Han anklaget også USA for å bruke spekulasjoner om en angivelig trussel fra Syria til å avspore debatten om amerikanernes problemer i Irak og i Midtøsten som helhet. Syrerne vil opptre svært forsiktig, så lenge landet står under amerikansk press, sa den syriske lederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.