Arafat fordømmer drapet

Foto: Hussein Hussein, AFP/Scanpix

Palestinernes president Yasser Arafat har forsømt drapet på Hamas-lederen sjeik Ahmed Yassin, og erklært tre dagers landesorg.

22.03.04 09:04

I en uttalelse fordømmer den palestinske selvstyremyndigheten «det forbryterske drapet på heltemartyren Ahmed Yassin». President Yasser Arafat har erklært tre dagers landesorg på Vestbredden, i Gaza og blant palestinere i landflyktighet, melder Reuters.

Skoler og butikker stengte
Palestinernes statsminister Ahmed Qurie kaller drapet på Hamas-lederen en «stor og avskyelig kriminell handling».

Israel sperret mandag morgen av Vestbredden og Gaza og hindrer dermed palestinerne fra å komme inn i landet. Palestinerne har gått til generalstreik etter at nyheten ble kjent, og både skoler og butikker stengte spontant.

Den palestinske sjefforhandleren Saeb Erakat frykter drapet vil føre til flere voldshandlinger. Erakat mener det internasjonale samfunnet må beskytte palestinerne.

Krever internasjonal støtte
- Jeg fordømmer denne gemene kriminelle handlingen som Israel står bak. Israels regjering har valgt å trappe opp konfliktnivået, sa Erakat til fjernsynsstasjonen Al-Arabiya.

- Denne handlingen må få det internasjonale samfunnet til å vurdere seriøst hvordan det skal beskytte det palestinske folket. Verden må forstå at voldsspiralen ikke kan stanses ved hjelp av drap, bygging av murer og nye bosetninger¿men ved at Israel avslutter okkupasjonen av palestinske områder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag