RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arafat fremstilles som homo

Sist oppdatert:
Yassir Arafat likte å kysse sin gjester. Israelsk tv morer seg ved å fremstille ham som homofil. Se video.

Den tidligere palestinske presidenten døde av slag i november 2004, på et militærsykehus i Paris. Det er blitt spekulert mye i hva som var den egentlige dødsårsaken, og leger som har sett den medisinske rapporten sier det er vanskelig å fastslå hva som gjorde at Arafats helse sviktet så dramatisk før han døde.

Kopier av obduksjonsrapporten har blitt overlevert til Arafats kona Suha Al-Tawil og palestinske myndigheter.

- En diskusjon blant en rekke eksperter viser at det ikke er mulig å peke ut en årsak som kan forklare kombinasjonen av symptomer som førte til at pasienten døde, heter det i rapporten.

Den israelsk tv-kanalen Chanel 2 har en teori om at Arafat var homofil og døde av aids. I et klipp viser kanalen Arafat som varmt og overstrømmende hilser på en palestinske biskop ved å kysse ham flere ganger. Kanalen hevder dette er bevis på Arafats homofili. Se klippet nederst i saken.

- Dette handler ikke om ytringsfrihet. De må la denne mannen være i fred nå. Han var en vanlig person som likte alle mennesker. Han pleide å kysse folk, blant annet barn og eldre. Palestinske medier har aldri gjort noe lignende mot døde israelske politikere, sier Yassir al-Najar, PLOs representant i Norge til Nettavisen.

- Dette vil ikke bidra til fred i Midtøsten, understreker han.

Flere representanter for palestinske myndigheter har sagt at de tror Arafat ble forgiftet av Israel. Dette er blitt blankt avvist av israelske myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere