RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arafat gir Qurie mer tid

Foto: Jacqueline Larma (AP)
Sist oppdatert:
Palestinernes president Yasser Arafat vil la kriseregjeringen fortsette, etter at statsminister Ahmed Qurie kunngjorde at han vil presentere sin nye regjering for nasjonalforsamlingen neste uke.

Ifølge Arafats rådgiver Nabil Abu Rudeina har imidlertid Arafat bedt Qurie om å fortsette arbeidet og anse kriseregjeringen som fortsatt operativ inntil en ny regjering er på plass.

Mandatet for den 30 dager lange kriseregjeringen skulle etter planen utløpe ved midnatt tirsdag.

Qurie og president Yasser Arafat har vært fastlåst i en konflikt om hvem som skal ha kontrollen over de palestinske sikkerhetsstyrkene.

Tirsdag sa Qurie at han er klar til å møte sin israelske kollega Ariel Sharon, under visse omstendigheter.

- Dersom vi blir enige om å møtes, er det først nødvendig å bli enige om hva vi skal snakke om under møtet og hva vi kan oppnå med det, sier Qurie, som understreker at han ikke vil være med på møter som kun blir symbolske fakter som å avvikle en kontrollpost eller tillate palestinske handelsfolk å dra til Israel.

En leder fra den ytterliggående palestinske organisasjonen Hamas sa tirsdag at Hamas er villig til å inngå en avtale om "total våpenhvile" med Israel dersom israelerne stanser angrepene mot palestinere og dersom avtalen er støttet av internasjonale garantier.

Hamas avviste søndag å inngå en ensidig våpenhvile etter at Israel torpederte den forrige ensidige våpenhvilen gjennom en rekke angrep på palestinske ledere.

(NTB- Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere