RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arafat omringet av soldater

Sist oppdatert:
Israelske styrker omringet natt til tirsdag Yasser Arafats hovedkvarter i Ramallah på Vestbredden og stanset alle fra å komme inn eller ut av bygningen.

Det opplyser Arafats rådgiver Nabil Abu Rudeina til nyhetsbyrået AFP natt til tirsdag.

- Soldatene, som ankom i 15 jeeper, kjørte opp foran presidentens hovedkvarter og blokkerte de tre inngangene til bygningen, sier Rudeina.

Han frykter at dette «er et ledd i forberedelsene til et angrep på presidenten», men ville ikke gi nærmere i detaljer overfor AFP.

- Rutinemessig
Israelske talsmenn betegner nattens operasjon som «rutinemessige arrestasjoner» i Ramallah.

–Disse operasjonene har ingenting med Yasser Arafats hovedkvarter å gjøre. Vi har ingen planer om å gå inn der, sier en israelsk militærkilde.

Senest i forrige måned kom Israels statsminister Ariel Sharon med en dårlig skjult advarsel om å fjerne Arafat.

–Jeg lovet for tre år siden president George W. Bush at jeg ikke skulle angripe Arafat, men jeg føler meg ikke lenger bundet av dette løftet og Arafat har ikke lenger immunitet, sa Sharon.

Trusselen utløste protester verden over, og selv USA advarte Sharon mot å skade palestinernes president.

To drept i israelsk helikopterangrep
Senere på natten ble to palestinere drept og 16 såret da israelske styrker, støttet av kamphelikoptre, angrep byen Khan Yunis på Gazastripen natt til tirsdag.

Ifølge øyenvitner avfyrte et av helikoptrene en rakett mot en gruppe væpnede palestinere.

En 23 år gammel Hamas-aktivist ble drept og flere andre ble såret, blant dem sivile, opplyser palestinske sykehuskilder. Tilstanden til to av de sårede var i morgentimene kritisk.

En 18 år gammel mann ble drept under skuddveksling med de israelske soldatene, som la to palestinske bolighus i grus før de trakk seg tilbake.

–En gruppe væpnede mennesker ble oppdaget og beskutt fra et helikopter under operasjonen, sa en talskvinne for den israelske regjeringshæren.
(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere