*Nettavisen* Nyheter.

Arafat ønsker Ahmed Korei

Yasser Arafat vil ha Ahmed Korei, mer kjent som Abu Ala, til ny palestinsk statsminister etter Mahmoud Abbas. Korei var en av arkitektene bak Oslo-avtalen.

Den palestinske presidenten sa søndag på et lukket møte for ledelsen i Fatah-fraksjonen i PLO at han gjerne vil ha Korei, som er president i palestinernes folkevalgte forsamling, som ny statsminister, ifølge en palestinsk tjenestemann.

Mahmoud Abbas, som ble utnevnt til statsminister i april etter kraftig amerikansk press, leverte sin avskjedssøknad lørdag etter en bitter strid med Arafat. Abbas sa han leverte sin avskjedssøknad på grunn av uenighetene med Arafat, men også fordi han følte han ikke fikk støtte fra Israel og USA i forsøket på å skape fred.

Korei er kjent for å være moderat, og har vært president i palestinernes folkevalgte forsamling siden 1996, skriver NTB-Reuters-AFP.

Krever Arafat utvist
Abbas’ ønske om å gå av fikk søndag israelske regjeringsmedlemmer til å kreve at president Yasser Arafat blir utvist fra de palestinske områdene.

–Jeg tror det er uunngåelig å utvise Arafat etter årelang medvirkning til terrorisme, sa Israels utenriksminister Silvan Shalom til israelsk radio søndag.

Vil utslette Hamas
Abbas’ avgang har utløst en alvorlig krise i Midtøsten, og denne ble ytterligere forsterket lørdag da Israel gjennomførte et attentatforsøk mot Hamas’ åndelige leder sjeik Ahmad Yassin. Yassin ble lettere såret i angrepet. Søndag ble det klart at Sharon godkjente bomben på 250 kilo mot Yasssin.

- Hamas’ ledere er dødsmerket, sa Sharon.

Hermetisk lukket
Israelske styrker sperret søndag av all sivil ferdsel over grensene mellom de palestinske områdene Vestbredden og Gaza og Israel, av frykt for at ytterliggående palestinske grupper ville iverksette hevnaksjoner etter angrepet mot sjeik Yassin

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.