RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arafat på bedringens vei

Sist oppdatert:
Palestinernes president Yasser Arafat er ifølge sine nære medarbeidere langsomt i ferd med å bli i bedre form.

Arafat ble alvorlig syk i forrige uke, og ble fredag fraktet fra Ramallah med helikopter til Jordans hovedstad Amman, og videre derfra med et fransk militærfly til Paris.

De franske legene som behandler Arafat, er ifølge Reuters ikke like optimistiske som hans medarbeidere er. Arafat ble sendt til behandling i Frankrike etter at han fikk alvorlige magesmerter. Han skal også ha mistet bevisstheten flere ganger. Legene har tidligere antydet at Arafat kan være rammet av blodkreft, men sier at de ikke kan utelukke noe før resultatene av de medisinske undersøkelsene foreligger.

Stadig bedre
For Arafats medarbeidere har det vært viktig å vise at 75-åringen fortsatt er palestinernes øverste leder, til tross for at han er i utlandet for legebehandling. Da resten av det palestinske lederskapet møttes i Ramallah lørdag, sverget de å opprettholde ro og orden i presidentens fravær.

- Han blir sakte bedre. Han får svært god behandling av våre venner i Frankrike, og vi vil derfor takke Frankrike for hjelpen de gir Arafat, sa den palestinske statsministeren Ahmed Qurie.

Ute av sengen
- Jeg snakket med hans brødre på telefon fra Paris tidligere i dag, og de fortalte meg at han er blitt bedre.

Utenriksminister Nabil Shaath sier Arafat har fått tilbake sin normale ansiktsfarge, og at det er fremskritt dag for dag.

En palestinsk talsmann har fortalt journalister at Arafat søndag var ute av sengen, at han spøkte med legene, leste Koranen for første gang på ti dager og at han tok noen telefoner. Han spiste også, uten å kaste opp maten.

(Arkivfoto)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere