RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arafat til stede under morgenbønn

Sist oppdatert:
Svært medtatt og svak deltok palestinernes president Yasser Arafat torsdag morgen under morgenbønnen i hovedkvarteret i Ramallah på Vestbredden.

Arafat deltok i den muslimske bønnen sammen med sine nærmeste medarbeidere.

- Han virket svært trett og svak, men klarte å delta i bønnen, sier en av de som var til stede under bønnen til nyhetsbyrået Reuters.

Spekulasjonene rundt helsetilstanden til 75 år gamle Yasser Arafat har tiltatt de siste dagene. Natt til torsdag skal tilstanden ha forverret seg, og Arafat skal flere ganger ha mistet bevisstheten. Han skal også ha problemer med å ta til seg næring.

Mistet bevisstheten
Flere utenlandske leger er de siste dagene fløyet inn til Ramallah for å undersøke den palestinske presidenten. Arafat har siden i forrige uke klaget over magesmerter, men onsdag konkluderte legene med at presidenten i hvert fall ikke har kreft.

- Tilstanden er veldig, veldig alvorlig, men vi kan ikke kalle ham døende, sier en talsmann.

Israelske medier meldte sent onsdag kveld at Arafat hadde mistet bevisstheten i ti minutter.

Kona på vei hjem
Det er også ventet at Arafats kone Suha, som bor i Frankrike, kommer til Ramallah torsdag. Arafat og kona har bodd fra hverandre i flere år.

Yasser Arafat har ikke forlatt Ramallah siden 2002. Israel har ikke garantert at han skulle få lov til å komme tilbake dersom han forlot landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere