RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arafat til sykehus i Paris

Sist oppdatert:
Palestinernes president Yasser Arafat (75) blir fredag morgen fløyet til sykehus i Paris. Torsdag lot en smilende Arafat seg avbilde i pyjamas.

Torsdag ettermiddag ble det offentliggjort et bilde av en smilende Arafat som skal være tatt ved 13-tiden norsk tid torsdag. Bildet viser presidenten sittende i pyjamas sammen med sine leger.

Arafat som har blitt alvorlig syk vil fredag bli transportert til Paris for behandling, sa en tjenestemann nær palestinernes leder til Reuters på torsdag.

Han skal først fraktes til Jordan og derfra videre til Paris.

- Det er mest sannsynlig at president Arafat blir overført til utlandet for behandling. Og det er veldig sannsynlig at han blir overført til et sykehus i Paris, sa tjenestemannen torsdag kveld.

Frankrike sender fly
Senere torsdag bekreftet en talskvinne for den franske presidenten at Frankrike har godtatt å sende et fly til Vestbredden for å hente Arafat. Hun ga ikke ytterligere detaljer om når dette skulle skje, eller hvilket sykehus Arafat vil bli behandlet ved, melder Reuters.

Den franske radiokanalen Info radio meldte torsdag at Arafat ville bli fløyet til Paris innen få timer. Palestinske kilder hevder imidlertid det først vil skje fredag.

- Ennå ikke bestemt
Den palestinske statsråden Saeb Erekat sa etterpå at: - Avgjørelsen vil bli offentliggjort senere. Det er ikke bestemt ennå hvor Arafat vil bli transportert, ifølge Reuters.

Ifølge AFP opplyser en av legene som behandler Arafat, under løfte om anonymitet, at presidenten har en alvorlig og potensiell dødelig blodlidelse som krever behandling utenfor Vestbredden.

- Legene mener han bør bli transportert til utlandet for ytterligere undersøkelser for å få den behandlingen som er nødvendig. Han kan dø om tilstanden vedvarer, sa legen til AFP.

Får returnere til Vestbredden
Arafat har i praksis vært innesperret i sitt hovedkvarter på Vestbredden i drøyt to og et halvt år.

Israelerne har imidlertid sagt at de vil tillate at Arafat forlater sitt hovedkvarter for å motta behandling hvor han måtte ønske. Ifølge AFP opplyste den israelske talsmannen Raanan Gissin at Israel ikke ville hindre Arafat å returnere til sitt hovedkvarter i Ramallah på Vestbredden om han ønsker det.

Arafats kone ankom
Yasser Arafats kone, Suha, ankom Vestbredden torsdag for å være ved sin manns side.

Suha Arafat som lever i Paris skal ikke ha møtt sin mann siden 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere